A grillezés az egyik legkellemesebb kerti, társasági időtöltés. Ahhoz azonban, hogy a grillezett étel a lehető legfinomabbra sikerüljön, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadni. Ha ezeket az alapszabályokat betartja, biztos lehet abban, hogy a grillpartyja csodásan sikerül majd és örökre emlékezetes marad! A grillezendő nyersanyag előkészítése A kerti sütéshez mindig friss húst és ne mélyhűtben tárolt húst használjunk! Füstölt húsárut, mint pl. a sonka, lehetőleg ne grillezzünk, mert sütés közben a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkezhetnek! Az esetleges inakat még pácolás előtt legalább 4-5 centinként vágjuk át, hogy sütéskor ne ránthassák össze a húst. A hússzeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nem sülnek át! (Pl. a pulykát klopfolással vékonyíthatjuk.) Mindenképpen javasolt a grillezés előtti napon a húst bepácolni, mert így az különösen aromás és puha lesz. Ha pácolás előtt óvatosan bevágjuk a hússzeleteket, akkor az meglehetősen lecsökkenti a pácolási idő hosszát. A bevágott hússzeleteket elég akár 15 percig is pácolni, a bevágatlan és vastagabb szeletek pácolásához kb. 6 óra szükséges. Pácoláskor használjunk fém, vagy üvegedényt! Műanyag edény nem alkalmas pácolásra, mert benne a hús elveszítheti frissességét. Grillezés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az nedvességet von el a tőle és sütés közben kiszáradhat.