Ugrás a tartalomhoz

Kempingcikk szakáruház

Vevőszolgálat: +36 1 264 1634 ∘ rendeles@kempingvilag.hu

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Partnerek
  • Hűségprogram
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Partnerek
  • Hűségprogram
Kempingvilág logó
Kempingvilág logó
Edit Content

Szolgáltatások

Tippek, trükkök

Heti ajánlatunk

Akciós termékek

Válogatás kategória szerint:

  • Árnyékolók, előtetők

    Árnyékolók, előtetők (102)

  • Elektromosság

    Elektromosság (488)

  • Gázrendszer, fűtések, grillek, sütők

    Gázrendszer, fűtések, grillek, sütők (389)

  • Háztartási cikkek

    Háztartási cikkek (247)

  • Hűtéstechnika

    Hűtéstechnika (92)

  • Jármű körül

    Jármű körül (439)

  • Karácsonyi dekoráció

    Karácsonyi dekoráció (7)

  • Katalógus

    Katalógus (1)

  • Kempingbútorok

    Kempingbútorok (212)

  • Kerékpár szállítás

    Kerékpár szállítás (39)

  • Kiegészítők

    Kiegészítők (168)

  • Outdoor

    Outdoor (53)

  • Sátor kiegészítők

    Sátor kiegészítők (170)

  • Sátrak

    Sátrak (69)

  • Sport és játék

    Sport és játék (93)

  • Tetőablakok, szellőzők, rolók

    Tetőablakok, szellőzők, rolók (115)

  • Truma alkatrészek

    Truma alkatrészek (112)

  • Útikönyvek

    Útikönyvek (31)

  • Vásárlási utalvány

    Vásárlási utalvány (2)

  • Víz és szaniter

    Víz és szaniter (388)

Információ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Partnerek
  • Hűségprogram
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Partnerek
  • Hűségprogram
Belépés

Regisztráció

0 items0 items0 items
0 items0 items0 items
Kempingvilág
  • Termékek
    • Árnyékolók, előtetők

      Árnyékolók, előtetők (102)

    • Elektromosság

      Elektromosság (488)

    • Gázrendszer, fűtések, grillek, sütők

      Gázrendszer, fűtések, grillek, sütők (389)

    • Háztartási cikkek

      Háztartási cikkek (247)

    • Hűtéstechnika

      Hűtéstechnika (92)

    • Jármű körül

      Jármű körül (439)

    • Karácsonyi dekoráció

      Karácsonyi dekoráció (7)

    • Katalógus

      Katalógus (1)

    • Kempingbútorok

      Kempingbútorok (212)

    • Kerékpár szállítás

      Kerékpár szállítás (39)

    • Kiegészítők

      Kiegészítők (168)

    • Outdoor

      Outdoor (53)

    • Sátor kiegészítők

      Sátor kiegészítők (170)

    • Sátrak

      Sátrak (69)

    • Sport és játék

      Sport és játék (93)

    • Tetőablakok, szellőzők, rolók

      Tetőablakok, szellőzők, rolók (115)

    • Truma alkatrészek

      Truma alkatrészek (112)

    • Útikönyvek

      Útikönyvek (31)

    • Vásárlási utalvány

      Vásárlási utalvány (2)

    • Víz és szaniter

      Víz és szaniter (388)

  • Akciók
  • Heti ajánlatunk
  • Szolgáltatások
  • Tippek/trükkök
  • Letölthető anyagok
Kezdőlap / Tippek, trükkök / Grillezési tanácsok – Hogyan grillezzünk?

Grillezési tanácsok – Hogyan grillezzünk?

Segítségre van szüksége grillkészülék vásárlásához, vagy többet szeretne megtudni a grillezési módszerekről?
ElőzőGrillezési tanácsok – A grillsütő előkészítése
Tavaszra várvaKövetkező
Hogyan Grillezzünk

A grillezés az egyik legkellemesebb kerti, társasági időtöltés. Ahhoz azonban, hogy a grillezett étel a lehető legfinomabbra sikerüljön, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadni. Ha ezeket az alapszabályokat betartja, biztos lehet abban, hogy a grillpartyja csodásan sikerül majd és örökre emlékezetes marad!

A grillezés két alapvető technikája

Az alábbiakban részletes tájékoztatást adunk arról, hogy milyen grillezési módszerek léteznek és hogyan kell a grillezés technikáját elsajátítani.

Direkt grillezés: az ételt közvetlenül a faszén vagy a brikett fölé helyezzük. Figyeljünk rá, hogy a faszén (vagy a brikett) és a grillrács között elegendő hely maradjon, hogy az étel ne égjen meg sütés közben.

Indirekt grillezés: a grill közepébe csepegtető tálcát helyezünk és ennek egyik, vagy mindkét oldalára helyezzük el a faszenet vagy a brikettet. E fölé helyezzük a grillrácsra a húst. Ez a módszer abban az esetben különösen ajánlott, ha nagyméretű, vastag és zsíros hússzeleteket grillezünk, – mint pl. rostélyos. Így elkerülhetjük azt, hogy a hús lángra lobbanjon vagy megégjen. Egy 26”-os grillen a tálca mindkét oldalán összesen kb. 30 db faszenet vagy brikettet tudunk elhelyezni, amely kb. 45 percnyi grillezésre elegendő. További 45 percnyi grillezéshez. kb. további 9-10 faszénre, brikettre lesz szükség.

Hogyan állapítsuk meg az izzó faszén hőmérsékletet, ha nincs hőmérőnk? Tartsa a tenyerét éppen a grill fölé. Számoljon ezer egyszáztól felfelé egyenként és ha a kezét csak két másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz nagyon forró (kb. 375 fokos), három másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 350 fokos), négy másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 300 fokos), öt másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz alacsony hőfokú (kb. 250 fokos).

Indulhat a grillezés! Csak akkor kezdjünk el faszénen grillezni, ha a szén már nem lángol, hanem parázslik és izzik! A már fehérré vált faszén a legalkalmasabb a grillezésre. A tüzet kis hamu rászórásával is lefolythatjuk, ami arra is jó, hogy hosszabb ideig egyenletes hőt adjon. A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz, ezért ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk és így sütjük, akkor szépen megpárolódik és nem ég meg. Ha megpárolódott a hús, akkor vegyük le a fóliát és még utána is grillezzük meg egy kicsit! Alufólia használatakor annak matt fele nézzen a parázs felé!
Másik megoldás a hatékony sütésre: használjon fedett grillt (pl. faszéntüzelésű grillgombát, vagy gázgrillt), ezekben ugyanis hamarabb megfő a hús és biztos lehet abban, hogy nem ég meg! A húsokat grillezés közben soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük az értékes húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassunk. A többszöri forgatást is kerüljük. Faszéntüzelésű grillek használatakor a tűz erősségét és ezzel együtt a sütés hőfokát a parázs szét -vagy összehúzásával és a grillrács és a faszén távolságának változtatásával szabályozhatjuk. Fogyasztás előtt a megszenesedett húst vágjuk le az értékes többitől, mert az egészségre ártalmas policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmazhat.

Hogyan grillezük az egyes húsokat?

Szárnyasok grillezése A csont nélküli combot, vagy a lebőrözött csirkemellet közepesen erősre sütve direkt grillezéssel kb. 8-12 percig kell grillezni. Ez alatt az idő alatt a belseje is megsül úgy, hogy félidőben csak egyszer forgatjuk meg. A csontos szárnyast indirekt módon közepesen erősre kb. 30-40 percig kell grillezni úgy, hogy a csontos fele legyen alul. Ha szereti az átsült bőrt, akkor a grillezés utolsó 5 percében a csirkemellet a bőrös oldalával lefelé forgassuk és direkt módon grillezzük. Az egész csirkét, vagy pulykát óvatosan addig grillezzük, hogy a folyadékok eltávozzanak belőle és a mell belső hőmérséklete elérje a 77ºC-ot és és a szélén, a legvékonyabb részeken pedig a 82ºC-ot. (Ha egész szárnyas hőmérsékletét méri meg, mindig figyeljen arra, hogy a hőmérő ne érjen csontot, ugyanis az elferdítheti a mért eredményt.)

Marhahús grillezése Puha, szaftos steak elérése érdekében grillezés előtt 20-30 perccel vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből és hagyjuk állni. Miután levesszük a grill-rácsról a húst, akkor is hagyjuk állni 5-10 percet, hogy a húsnedvek helyreálljanak. A következő hússzeletet sütés előtt kenjük be vékonyan egy extra adag olívaolajjal, mielőtt a sütőrácsra helyezzük. A puha hátszínnél keményebb húsrészeket mindenképpen pácolni kell. A puhításhoz a húspácnak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet. Annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy a hús felgöngyölődjön, vágjuk be a hús külső szélét kb. 1 ujjnyi távolságokban.

Zöldségek grillezése El akarja kápráztatni vendégeit? Szolgáljon fel grillezett spárgát. Könnyű elkészíteni és csodálatos íze van! A legtöbb zöldség nagyon könnyen megsül a grillen, így rajtuk kell tartani a szemünket. Ha szereti a grillezett répát, az ízével a mennyekbe repítheti! Egyszerűen távolítsa el a héját, vagy tisztítsa meg és vékonyan kenje be olívaolajjal és indirekt grillezéssel kb. egy, másfél órát süsse, amíg megpuhul.

Kapcsolódó termékek
Feltöltés alatt...
Kempingvilág Kft.

Üzlet: 1108 Budapest, Újhegyi út 7.
Postacím: 1479 Bp. Pf. 8

Kapcsolat

Tel: +36 1-264-1634
Fax : +36 1-261-3249
Mobil: +36 20 922 8879
Mobil: +36 20 577 9555

Hívás
Email

kempingvilag@kempingvilag.hu

Email küldés
Nyári nyitvatartás

ÁPRILIS – SZEPTEMBER:
H-P: 8-18
Szombat: 9-13

Téli nyitvatartás

OKTÓBER – MÁRCIUS:
H-P: 8-17
Szombat: zárva

Romániai képviselet

S.C.Inside Servcom Srl.
Luidort Péter
luidort.p@gmail.com
+40 722/509-492

Információ
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Partnerek
  • Szállítás
  • Ászf
  • Adatvédelem
  • SimplePay
  • Hűségprogram
  • Kameraszabályzat és vásárlói tájékoztató
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Partnerek
  • Szállítás
  • Ászf
  • Adatvédelem
  • SimplePay
  • Hűségprogram
  • Kameraszabályzat és vásárlói tájékoztató
  • Facebook
Simplepay Logo
Copyright © 2025 Kempingvilág Kft. Minden jog fenntartva!
Webáruház készítés: Webmoments
Kosár Van kuponkódja?

Ha van kuponkódja, itt fel tudja használni.

  • Üres a kosár! Vissza a termékekhez
Részösszeg 0 Ft
Bruttó végösszeg 0 Ft
Kosár - 0 Ft
  • 0
  • 1