Egy ilyen csípős reggelen nincs is jobb mint elfogyasztani egy finom meleg reggelit! Ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű.
Reggeli muffin burger
Hozzávalók:
• 1 csésze liszt
• 3 kávéskanál sütőpor
• 1 evőkanál cukor
• 1 kávéskanál só
• 6 evőkanál tejpor
• 2 kávéskanál feketebors
• 4 evőkanál repce olaj
• 0,5 csésze cheddar sajt
• 1 csésze víz
• 12 húspogácsa
• 12 tojás
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a száraz tejport, a fekete borsot és a repceolajat addig, amíg egy elegyet nem alkotnak. A bucik összegyúrásához öntsük a száraz keveréket közepes méretű tálba, és öntsünk hozzá 1/2 csésze vizet. Lassan adjuk hozzá a fennmaradó 1/2 csésze vizet, egyszerre csak 1 evőkanál, amíg a tészta egy masszív, tömör állagot nem alkot. Utána gyúrjuk bele a cheddar sajtot. Ha kész, melegítsük fel a serpenyőt???? és süssük ki a bucikat (kb. ¼ csésze/buci). Addig süssük míg a felső oldala aranybarna nem lesz, ha ezzel megvagyunk fordítsunk rajta egyet és hagyjuk még 3-4 percig sülni.
A húspogácsát tegyük hideg serpenyőbe és addig süssük míg aranybarna nem lesz.
A tojásokat pedig érdemes folyósra hagyni, hogy a buci beigya a hús és a tojás szaftját is.
Kevés ketchuppal, BBQ szósszal és friss zöldségekkel isteni!