Nagyon fontos, hogy a bogrács alatt egyenletes, lassú tűz vagy parázs legyen! A bográcsba tesszük a kis kockára vágott szalonnát és teljesen kisütjük a zsírját.
Ha a szalonna már kezd összezsugorodni, hozzáadjuk az egyenletesre tört tésztát és lepirítjuk, majd mehet bele az aprított hagyma, fokhagyma és a kolbászkarikák. Kicsit együtt pirítgatjuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a fűszereket, összeforgatjuk, beledobjuk a burgonyát, majd pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Néha megkeverjük és ha megpuhult a burgonya, akkor kész is vagyunk. Tálalásig fedő alatt pihentetjük 10 percig.
Hozzávalók 8 főre
200 g füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 ½ kg krumpli
400 g lebbencstészta
150 g füstölt kolbász
1 ek pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt kömény
3 – 4 gerezd fokhagyma
só
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom