A grillezett Dubarry-sertéshez első lépéseként a karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a szerecsendióval, majd alaposan becsomagoljuk alufóliába. A kis karfiolcsomag mehet a grillre, lehetőleg a szélére, ahol csak indirekt hő éri, nehogy megégjen. Ennek érdekében érdemes néha megforgatni. 20-30 perc kell neki, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogyan áll.
A 1,5 cm vastag szeletekre vágott tarját beleforgatjuk a folyékony grillpácba és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy jól átvegye az ízét.
A salátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a fehérrépát pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket összeforgatjuk a tejföllel, a majonézzel, a reszelt tormával és a mézzel, sózzuk, borsozzuk, aztán adunk neki egy kevés citromlevet is.
A húsokat a grillre dobjuk és oldalanként kb. 2 percig sütjük. Ezután levesszük a tarjákat a grillről, a tetejükre pakoljuk a karfiolt és a mozzarellát, és mehetnek vissza a grillre még 2-3 percre. A kész húst a káposztasalátával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Pácolási idő: minimum 2 óra
Hozzávalók 2 főre
200 g karfiol
1 ek olívaolaj
só, bors
1 mk őrölt szerecsendió
2 szelet sertéstarja (kb. 180 g/szelet)
1 csomag csípős, folyékony grillpác (69 ml-es kiszerelés)
2 db vizes mozzarella (100 g/db)
A coleslaw-hoz
300 g lila káposzta
3 szál újhagyma
1 szál fehérrépa (150 g/szál)
130 g tejföl
160 g majonéz
2 ek reszelt torma
1 ek méz
só, bors
½ db citrom leve