Sokan nem vagyunk azzal tisztában, hogy mit-meddig és hány fokon kell sütni. Egy kis segítséget nyújtunk, hogy minden ízletes és zamatos legyen a grillezés során.
Húsok
Csirkemell egészben: 180 Celsius fokon oldalanként 5-6 percig sütjük.
Csirkemell szeletelve: 210 Celsius fokon oldalanként 2-3 perc elegendő, nehogy kiszáradjon a hús.
Csirke comb filé: 190 Celsius fokon lecsukott fedéllel, oldalanként 8-10 perc.
Sertéstarja szeletelve: 200 Celsius fokon oldalanként 6-7 perc.
Hátszínsteak: 210 Celsius fokon oldalanként 3 perc.
Marhahúspogácsa hamburgerhez 150 grammos: 200 Celsius fokon oldalanként 2-3 perc.
Minden húsfélét ahogy levesszük a grillről vagy a tűzről érdemes félretenni egy tálba és lefedni alufóliával, hogy pihentessük a húst így szaftosabb marad.
Pisztráng: 170 Celsius fokon oldalanként 10 perc lecsukott fedéllel.
Grillezett zöldségek, sajtok és minden más
Cukkini, padlizsán, paprikák: 220 Celsius fokon oldalanként 1-2 perc.
Ananász/ Görögdinnye: 200 Celsius fokon oldalanként 1 perc.
Csöves kukorica: 210 Celsius fokon 4-5 perc
Gomba: kalapjával lefelé 220 Celsius fokon oldalanként 1-2 perc.
Grillsajt: 200 Celsius fokon 2 perc.
Házi tortilla: 230 Celsius fokon oldalanként fél perc.
Házi pita: 220 Celsius fokon oldalanként 2-3 perc.
Grill pizza: 200 Celsius fokon lecsukott fedéllel 6-7perc.
Jó étvágyat és grillezést kívánunk!