A citrusos grillezett csirkecomb egy igazi nyári grillrevaló. Első lépésként a narancs és a citrom levét kifacsarjuk és egy tálba tesszük – az a lényeg, hogy legalább 150 ml citruslevünk legyen. Hozzáadjuk az ecetet, a reszelt fokhagymát, az olívaolajat és az őrölt koriandert, elkeverjük és beletesszük a húsokat. Lefóliázva legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára berakjuk a hűtőbe.
A kuszkuszt egy tálba tesszük. Felforraljuk a vizet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket és megsózzuk, majd ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük és 7-10 percet hagyjuk állni, hogy beszívja a vizet. A megpuhult kuszkuszhoz keverjük a felcsíkozott aszalt paradicsomot, az olívabogyót, a kb. 0,5 cm-es darabokra vágott kaliforniai paprikát, a finomra aprított petrezselymet, meglocsoljuk olívaolajjal, elkeverjük és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.
A húsokat bőrrel lefelé a grillre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és percenként forgatva a húst, hőfoktól függően kb. 10 perc alatt készre sütjük. (Célszerű inkább egy közepes hőfokot belőni, mert a nagy hőtől a hús külseje megég, a közepe viszont nyers marad, mivel egy combosabb húsrészről van szó.) A megsült csirkecombot a kuszkuszsalátával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: min. 3 óra
Hozzávalók 2 főre
A húshoz
1 db narancs
1 db citrom
2 tk 10%-os ételecet
1 gerezd fokhagyma
150 ml extraszűz olívaolaj
1 tk őrölt koriander
400 g csirkecombfilé
só, bors
A kuszkuszsalátához
200 g kuszkusz
340 ml víz
1 tk mediterrán fűszerkeverék
só
120 g aszalt paradicsom
120 g magozott olajbogyó
½ db kaliforniai paprika (120 g/db)
2 csokor friss petrezselyem
100 ml extraszűz olívaolaj
80 g feta sajt